Bedrijven
September 4, 2023
Share

Graffiti ontmoet Assassin’s Creed

De beroemde graffiti muur op de Amstelveenseweg.

Bij de ingang van de van het Amsterdamse bos en de Bosbaan staat op de Amstelveenseweg een van de beroemdste Amsterdamse graffiti muren: De Assassin’s Creed muur! Het Amsterdamse bos wordt veel gebruikt door recreanten, sporters en evenement bezoekers. Hierdoor is dit drukke kruispunt met deze graffiti muur bekent bij alle Amsterdammers. De verschillende muurschilderingen zijn een trots van de buurt geworden.

Graffiti is een kunstvorm die al jaren op straat te zien is en nu door de hele wereld omarmt wordt. De graffiti is langzaam van een underground wereld opgeklommen tot een kunstvorm die nu ook voor decoratie, reclame en promotie ingezet wordt.

2012 Coca cola en de paralympische spelen

In 2012 zijn wij benaderd door Coca-Cola om een graffiti muurschildering voor de Olympische spelen in Londen te maken. Het liefst in de buurt van het olympisch stadion. Wij zijn direct muren gaan scouten en kwamen uit bij dit prachtige pand op de Amstelveenseweg bij de Bosbaan. Een plek waar veel sporters langskwamen. Er kwam een afspraak met de VVE en het begin van deze beroemde graffiti muur was geboren.

Na het zien van de schildering voor Coca Cola en de olympische spelen werden we benaderd door Marc de Hond, De zoon van Maurice de Hond en speler van het Paralympische basketbalteam. Met de vraag of we ook zoiets voor de paralympische spelen wilde maken. Dit vonden we natuurlijk een geweldige eer. En zo kwam de tweede muurschildering tot stand.

Assassin’s Creed, Ubisoft en ikwilgraffiti

Vanaf eind 2012 is Ubisoft, de bekende uitgever van videogames, een samenwerking aangegaan met ikwilgraffiti en Assassin’s Creed en graffiti te laten samensmelten.

De directeur fietste vaak langs de graffiti en kreeg het idee om ook het steeds populairdere medium graffiti te gaan gebruiken als reclame en promotie middel. Hij zag toen al in dat graffiti een kunstwerk een perfect middel is om als marketing middel te gebruiken.

Assassins Creed heeft door zijn verschillende historische thema’s een enorme fanbase opgebouwd. Door de samenwerking met ikwilgraffiti heeft Ubisoft de mogelijkheid gecreëerd om hun game wereldwijd via een uniek artistiek medium: Graffiti te laten zien.

Graffiti en de Assassin’s Creed-game: een onverwachte, maar intrigerende combinatie die zich op boeiende wijze vermengt in de wereld van straatkunst. De mix tussen graffiti en de Assassin’s Creed-franchise is een match van cultuur, rebellie en visuele expressie.

De visuele aantrekkingskracht van graffiti en de gedetailleerde, historisch geïnspireerde omgevingen in Assassin’s Creed zijn eveneens complementair. Graffiti levert een unieke en dynamische bijdrage aan stadslandschappen, waar kleurrijke tags en muurschilderingen een visueel contrast creëren met de anders monotone stedelijke omgevingen. In de Assassin’s Creed-games worden spelers ondergedompeld in historische steden, elk gedetailleerd gerecreëerd met aandacht voor architectuur en sfeer. De integratie van graffiti in deze historische context voegt een nieuwe laag toe, die de verbinding tussen verleden en heden versterkt.

Door onze samenwerking met Ubisoft hebben wij de kans gekregen om onze talenten te tonen aan een breder publiek en tegelijkertijd de Assassin’s Creed games tot leven te brengen in graffiti murals.

Maar als professioneel graffitikunstenaar we hebben niet alleen murals voor de iconische Assassin’s creed serie gemaakt. Ook voor Farcry, Watchdogs en Ghost Recon hebben we muurschilderingen ontworpen en aangebracht.

We hebben altijd gelet dat de muurschilderingen goed paste bij het Amsterdamse bos, de Bosbaan en het drukke kruispunt.

De Amstelveenseweg is hierdoor een iconische plaats geworden waar jong en oud kan genieten van deze kunst uitingen

Sinds 2023 gaat Ubisoft weg uit Nederland en is het mogelijk voor andere partijen een graffiti muurschildering hier te laten aanbrengen.

Heb je nog vragen over deze muur of interesse om hier een muurschildering door ons op te laten plaatsen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Blog

November 13, 2023
Hoe blinken wij uit als unieke professionele graffiti kunstenaars?
Bij ikwilgraffiti zijn we trots op onze samenstelling van twee humorvolle broers die als graffitikunstenaar allebei een unieke stijl en creatieve flair hebben.
September 18, 2023
6 tips bij het inhuren van een graffiti artiest
Hoe vind je een graffiti artiest in Nederland of België die precies kan maken wat je mooi vindt? En, minstens zo belangrijk, hoe vind je een graffiti artiest die betrouwbaar is en zijn afspraken na komt.
September 4, 2023
Graffiti ontmoet Assassin’s Creed
Bij de ingang van de van het Amsterdamse bos en de Bosbaan staat op de Amstelveenseweg een van de beroemdste Amsterdamse graffiti muren.
November 30, 2020
Muurschildering, van grottekening tot graffiti
Het straatbeeld van nu zou er kaal uit zien zonder de graffiti muurschilderingen. Maar er zijn natuurlijk nog andere redenen om iets op de muur te schrijven of te tekenen. Laten we bij het begin beginnen!
November 16, 2020
Graffiti op de muur of graffiti schilderij?
Maar hoe bepaal je nu wat jij wilt? Graffiti op de muur en op een doek hebben allebei een aantal voordelen!
October 29, 2020
Graffiti behang? Waarom geen echte graffiti?
Graffiti behangn, een leuk idee, maar heb je er ook aan gedacht dat je in opdracht heel makkelijk en goedkoop een originele graffiti op de kinderkamer kan laten spuiten