Edukans

Muurschilderingen in Ethiopie (2011)

Vroege uithuwelijking
In Ethiopie is vroege uithuwlijking nog een groot probleem. Een groot probleem van de uithuwlijking is dat de meisjes daardoor niet meer naar school gaan. Edukans zet zich in om deze slechte traditie te stoppen. Het thema van onze reis is daarom Edukatie en Vroege uithuwlijking

Creatief onderwijs
Creatief onderwijs speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het kind. In Ethiopie hebben we dat bewezen toen we muurschilderingen zijn gaan maken samen met Ethiopische en Nederlandse kinderen.

De Ethiopische kinderen hadden nog nooit getekend of geschilderd. In Afrika wordt er namelijk nauwelijks of geen aandacht aan creativitief onderwijs besteed. Ook hebben de kinderen geen materiaal om te tekenen. Ze zijn blij als ze een schrift en een pen hebben waar ze hun huiswerk in kunnen doen.

Door ze kennis te laten maken met muurschilderingen hebben we ze hun zelfvertrouwen laten vergroten en ze de week van hun leven gegeven.

Edukans

Wij zijn elke dag nog dankbaar voor het feit dat wij elke dag graffiti mogen spuiten en er onze rekeningen van kunnen betalen. Aan de andere kant van de wereld zijn er mensen die het minder goed hebben getroffen. Om iets terug te kunnen geven zijn we een samenwerking aan gegaan met de stichting Edukans.

Edukans zet zich in voor onderwijs voor kinderen in derde wereld landen. Ze bouwen scholen en zorgen dat kinderen niet hoeven te werken maar naar school kunnen.

GOING GLOBAL

In het Going global project laat Edukans een groep Nederlandse middelbare scholieren in de rol van verslaggever een van de werkgebieden van Edukans bezoeken. Hier bezoeken ze de projecten van Edukans en krijgen een beeld van hoe de mensen hier leven. Ze gaan op huis bezoek, werken op het land en worden gekoppeld aan lokale scholieren. Deze koppeling is door Ikwilgraffiti op een creatieve manier begeleid. Met het verhaal dat ze opdoen gaan ze terug naar Nederland om fondsen te werven. De Oeganda groep heeft in 2012 al meer dan een half miljoen euro opgehaald.

Graffiti onderwijs in Oeganda(2012)

KINDSOLDATEN

Tot 2006 trok Joseph Kony (52) nog moordend en plunderend door het land. Hij ontvoerde meer dan 30.000 kinderen en maakte er soldaten van. Ons project was in een post-conflict gebied waar de sporen van de oorlog nog overal te voelen zijn.

ZELFVERTROUWEN

Het doel van deze reis is onder andere het zelfvertrouwen te vergroeten van de Oegandese kinderen die veelal getraumatiseerd zijn door oorlogen.
Ikwilgraffiti begeleid de ontmoeting van de Nederlandse en Oegandese scholieren. Door ze samen te laten tekenen verdwijnen alle taal barrieres. Het thema van het project is onderwijs en zelfvertrouwen en wordt afgesloten door het gezamenlijk maken van een muurschildering. Door de scholieren samen muurschilderingen te laten maken vergroten we hun zelfvertrouwen en geven we ze het gevoel dat ze bijzonder zijn.