Schilderijen

Waarom een graffiti schilderij

Een graffiti schilderij is eigenlijk graffiti op canvas. Jij bepaalt de afmeting en het ontwerp. Met een graffiti schilderij heb je snel en redelijk voordelig een unieke versiering in huis.

Welke voordelen zijn er nog meer:

  • een graffiti schilderij is gemakkelijk van plaats te verwisselen
  • een graffiti schilderij is een leuk en origineel cadeau
  • jij bepaalt de exacte maat, kleur en afbeelding
  • een graffiti schilderij is de goedkoopste manier om een uniek kunstwerk in huis te halen
  • jij kiest de vorm: graffiti uit de vrije hand of stencil graffiti

Graffiti en street-art

Bij graffiti gaat het vooral om het spuiten van namen en/of letters,illegaal in de openbare ruimte gezet. Denk aan muren op straat, bushokjes, treinstellen, viaducten, enzovoorts. Meestal gebruikt de graffiti artiest spuitbussen verf of stiften.

Graffitispuiters willen graag beroemd worden met hun schuilnaam.

Street-art is een kunstvorm gerelateerd aan graffiti. Street-art gaat verder dan letters spuiten. Het zijn meer kunstuitingen, al dan niet illegaal.

Street-art artiesten werken anoniem en verspreiden afbeeldingen zonder tekst of signatuur. Banksy bijvoorbeeld is een internationaal bekende street-artist. Zijn signatuur is Banksy, maar niemand weet wie het is.

Wessel en Stein van ikwilgraffiti zijn begonnen als illegale graffitispuiters. Na diverse malen opgepakt te zijn voor hun onwettige creativiteit, hebben ze de handen ineen geslagen en zijn ikwilgraffiti begonnen. Met nog steeds veel liefde voor graffiti en street-art.

Stencil graffiti

Stencil graffiti wordt gemaakt met behulp van sjablonen of ‘stencils’. De stencils worden op de computer ontworpen en vervolgens afgedrukt en uitgesneden. We houden het graffiti stencil tegen het doek spuiten door de opening van het stencil verf op het doek: de afbeelding die achter blijft op het schilderij.

Een graffitistencil schilderij heeft een aantal voordelen:

-een graffiti stencil kan zeer gedetailleerd worden uitgevoerd
-een graffiti stencil is zeer ‘strak en daarom uitermate geschikt voor teksten of logo’s
-een graffiti stencil kan op basis van een foto gemaakt worden,waardoor de verhoudingen altijd perfect zijn
-een graffiti stencil heeft een professionele uitstraling

Wat kost een schilderij?

De prijs van een schilderij wordt bepaald door:

  • het formaat dat je wilt
  • de moeilijkheidsgraad van jouw wensen (hoe moeilijker, hoe meer uren werk)
  • eventuele bezorgkosten

Vul het aanvraagformulier zo uitgebreid mogelijk in, dan ontvang je binnen een (werk)dag een vrijblijvende offerte inclusief btw.

Uitleg ontwerp

Een schilderij van ikwilgraffiti is een kunstwerk op maat. Jij bepaalt wat erop komt, hoe groot het is en waar het komt te hangen.

Ons verzoek is dat je op het offerteformulier nauwkeurig aangeeft wat je precies wilt hebben. Heb je een bepaald beeld voor ogen? Stuur dan even een foto daarvan mee. Ben je er nog niet uit? Laten we dan gezamenlijk even brainstormen.

Zodra wij weten wat je graag wilt hebben en je hebt de offerte goedgekeurd, gaan we voor je aan de slag. We sturen je het ontwerp en natuurlijk kun je nog aanpassingen aangeven voordat we het definitief maken.

Hoe gaat het spuiten in zijn werk?

Als je het ontwerp hebt goedgekeurd, gaan we in ons atelier aan het werk. We streven ernaar het schilderij zo snel mogelijk voor je klaar te hebben. We maken natuurlijk foto’s van het schilderen en sturen die naar je door. Zo blijf je bij het wordingsproces betrokken.

Als je wilt, kan je het schilderij komen ophalen op ons atelier, maar laten bezorgen met een koerier kan natuurlijk ook.